Uncategorized

Personskydd

Det kan finnas många olika anledningar till varför du kan behöva personskydd. Kanske behöver du komma undan från ett dåligt förhållande eller kanske vill du bara skydda dig från inbrott. Nedan kommer du kunna hitta exempel på sätt som du kan skydda dig på.

Hemlarm och Ring

Att ha hemlarm i huset kan hjälpa dig något enormt eftersom du kommer känna att ditt hem är säkert när du åker hemifrån. Larmet kommer du få aktivera innan du ska åka iväg för att det ska fungera. Det finns också hemlarm med kameror som filmat hemmet inomhus i realtid. Skulle det hända att ditt hus ändå får inbrott, kommer larmföretaget kunna se detta och larma dig.

Det finns ett nytt skydd för ditt hem och det kallas för Ring. Ring är en kamera som du kan sätta utanför ditt hem för att kunna se vet det är som är på din tomt. Detta kopplar du sedan till din telefon för att kunna se den som är utanför dörren. Ring har en mikrofon vilket gör att du kan prata med den som står utanför. Detta är perfekt om du väntar på ett paket och inte är hemma. Då kan du förklara för budet att de kan sätta paketet på en speciell plats.

Kvinnojourer

Om du är en kvinna som lever i ett dåligt förhållande där du blir misshandlad, kan du behöva skydd från din man/kvinna. Till kvinnojouren kan du komma och få bo och vara anonym. Kanske kan ni boka ett möte på mötesrum i Stockholm city för att undvika att du blir upptäckt. Att du kan vara anonym och inte berätta för någon att du är där, är grundpolicyn för kvinnojouren. Den du rymmer ifrån ska inte kunna hitta dig så pass lätt. Du kan antingen bo på kvinnojouren eller få hjälp genom den att hitta ett så kallat skyddat boende och antingen bli anonym, få nytt nummer eller leva under falsk identitet.

Inhägnad och hund

I Sverige har vi inte det så kallade “gated community” som de har i andra länder. Vi kan trots detta skaffa höga staket för att hålla främlingar och tjuvar borta. Många människor har låga staket och grindar som går att öppna, men om du verkligen vill att ditt hem ska vara skyddat kan du skaffa högre staket som kommer vara svåra att komma över.

Du kan också införskaffa en eller två vakthundar som du har på tomten som ska skydda dig och ditt hus. Att välja rätt hund för dig kan vara svårt. Du vill ha en trogen hund som inte kommer vara aggressiv mot dig och din familj. Du vill inte heller ha en hund som ska vara aggressiv och bita de som kommer. Hunden ska verka skrämmande för att tjuvar och främlingar inte ska komma in i ditt hem. Skulle de ändå föra detta kan hunden behöva stoppa dem utan att skada dem.

bard