Uncategorized

Personskydd

Personskydd betyder kort och gott skydd för personer. Det finns många olika sätt en person kan skydda sig på. I denna artikel kommer du kunna läsa om varför man behöver personskydd och vilka olika typer av skydd som finns.

Varför behöver man personskydd?

Det finns många olika anledningar till varför man behöver personskydd. Kanske är du en politisk person som måste ha skydd i form av säkerhetsvakter när du är ute och rör dig bland folk. Ingen har väl glömt palmemordet som skedde på grund av att han den kvällen hade avböjt att ha säkerhetsvakter som följde med honom.

Om du lever i ett förhållande där du blir misshandlad och måste fly från detta, kan du få en annan typ av personskydd, nämligen skyddad identitet. Då blir du en hemlig person som inte står registrerad någonstans och man kan heller inte se ditt telefonnummer. Ibland kan du få ett hemligt namn med hemligt nummer. Tyvärr är inte detta jätteeffektivt då det händer att partnern hittar dig ändå.

Olika typer av personskydd

Är du en politisk person måste du ha vakter som följer med dig för att skydda dig. Detta gäller även om du är en kändis. I USA kan de köpa hus med elektriska grindar som dessutom har kameror som gör att de kan se vem det är som är vid grinden och kan sedan välja om de vill släppa in eller ringa polisen. Detta är inte lika vanligt i Sverige men det går att sätta upp staket och grind. Detta hindrar dessvärre inte folk att ta sig in. Du kan då skaffa en vakthund som gör att du känner dig lite säkrare.

Om du inte är en kändis men ändå vill ha personskydd kan du välja att köpa hemlarm från exempelvis Verisure. Detta innebär att du utöver larmet får kameror monterade i ditt hem. Allt är kopplat till Verisures central där de kan se om det är någon obehörig i ditt hus. När larmet går så får du ett telefonsamtal från just Verisure som berättar för dig att ditt larm har gått.

Övrigt om personskydd

Det finns många kändisar som har personskydd för att de är offentliga personer och för att det kan finnas en hotbild mot dem. Det finns de som inte har haft skydd som sedan har blivit förföljda eller hotade. Då har de personskydd. Många kändisar har varit utsatta för stalkers. En av dessa är bloggaren Isabella Löwengrip. Det var inte längesedan som man kunde läsa på löpsedlarna att en person hade blivit gripen i en galleria för att han förföljt henne tidigare. Sammanfattningsvis kan man säga att hundar och larm är det bästa för den enskilda personen. Vi har inte den turen att kunna ha vakter vart vi än går.

bard