Typer av personskydd

Personlig säkerhet

Det finns mycket du kan göra för att stärka din egna personliga säkerhet. Människor med medel kan köpa säkerhetstjänster och även livvakter. Det är inte något som vanliga människor har råd med men det kostar inte mycket att skydda dig själv genom att tänka ”säkerhet”. Kom ihåg att ”rovdjur letar alltid efter det svagaste bytet” och detsamma gäller människor, oavsett om det gäller fickstöld, rån, inbrott eller överfall. Det finns inget facit på hur du skyddar dig vid ett överfall utan det gäller att förebygga att bli ett brottsoffer. Det finns mycket du kan göra men framförallt handlar det om att ändra hur du tänker.

Överfallslarm

För kvinnor är det en bra idé att skaffa ett överfallslarm som kan aktiveras om du utsätts för ett överfall. Många tjejer och kvinnor är djupt oroliga och känner sig inte trygga när de går hem sent på kvällen eller när det är mörkt. Men det finns fler säkerhetsåtgärder du kan vidta. Om du går ut på kvällen med vänner, se till att ni gör varandra sällskap hem tillsammans, gärna med en taxi, och sov gärna över hos varandra. Om du bor i en lägenhet se till att dörren till trapphuset är ordentligt stängd innan du fortsätter till lägenheten. Om en främmande person på krogen frågar om du bor ensam säg alltid att du delar lägenhet med en vän eller släkting (även en katt eller hund räknas).

Investera i säkerhet

Det är klokt för husägare att investera i säkerhetssystem. Idag kan du skaffa privat kamerabevakning utan att behöva ansöka om tillstånd. Dessutom är övervakningen av ditt hem online så du kan kontrollera ditt hus via mobilen eller datorn. Även om priserna för kameraövervakning gått ner kostar det fortfarande en slant. Om du har ärvt guld eller annat guld som du inte använder kan du tryggt och enkelt sälja ditt guld hos Diamantbrev för att till exempel investera i din säkerhet. När du säljer guld eller diamanter hos Diamantbrev kommer du att få marknadens ärligaste och högsta pris utan dolda avgifter eller andra krav. Prisinformationen kommer till dig via ett sms och dina pengar sätts in på ditt konto direkt när du godkänner försäljningen.

Säkerhet på gatan

Säkra din handväska från ficktjuvar och stöld. Se till att din handväska är säker genom att trä den över huvudet och att den vilar på din framsida. Gå aldrig runt med en handväska i handen, här hemma eller utomlands. När du använder en ryggsäck kommer du att behöva låsa den med ett litet lås. Det finns inga ficktjuvar som kan öppna en låst ryggsäck. Många tror att de kommer att känna om någon öppnar din ryggsäck men tjuvar är mycket skickliga och vad du kommer att upptäcka är att din ryggsäck öppnats utan du att märkt någonting. Ytterligare råd är att aldrig någonsin släppa in okända personer i din bostad. Om de behöver hjälp ring polisen själv utan att öppna dörren och om de säger att de är från hemtjänsten ring ditt hemtjänstföretag först innan du släpper in dom. Sköt dina bankärenden under dagtid och gå aldrig själv till en bankomat på kvällen för att ta ut pengar.

bard