Typer av personskydd

Hitta jobb när du måste flytta till Stockholm

Du behöver flytta till Stockholm för att du känner dig hotad. Det kan vara din före detta partner eller någon annan människa. Du behöver jobb och bostad.

Företag

Det absolut enklaste och snabbaste sättet för att hitta ett jobb är via ett bemanningsföretag. Om du behöver flytta till Stockholm som ett slags personskydd så vill du komma igång och försörja dig så snart som möjligt. Skapa dig ett liv och få goda rutiner som du känner dig trygg med. Att gå runt till olika företag och söka jobb kan också kännas jobbigt. Tänk om du träffar på någon som känner dig eller din före detta partner. När du vänder dig till ett bemanningsföretag kommer de att söka jobben åt dig. Då kan du själv kolla upp företaget och de anställda på internet innan du tackar ja. Gå in på Bravura för att hitta jobb i Stockholm inom marknadsföring, försäljning, tech/it eller kundtjänst.

Skapa dig ett liv

Det är jobbigt att leva under någon slags hot. Du ska naturligtvis göra en polisanmälan om någon hotar dig. Det första som du behöver fokusera på är jobb och bostad. Det kan vara svårt att hitta en egen bostad i Stockholm. Därför kan det vara klokt att börja med att vara inneboende eller hyra en lägenhet i en grannkommun, som i Märsta eller Nacka. När du letar bostad är det viktigt att du hittar ett bostadsområde som du känner dig trygg i. Tänk också på att du ska ha bra förbindelser. Inte bara att du ska kunna ta dig till och från ditt jobb eller stan, utan även att du ska känna dig trygg medan du går mellan tunnelbanan, pendelstationen eller busstationen och din bostad. Det kan rent av vara klokt att köpa bil, så att du kan köra fram och tillbaka till jobbet, i alla fall i början och om du känner dig väldigt rädd. Du bör dock inte skriva bilen på dig själv, utan på en person som den du vill hålla dig undan ifrån inte känner. Det är dyrt att ha bil i Stockholm, men du måste sätta din säkerhet först. Det är också bra att försöka hitta kloka och trygga vänner. Du kan till en början sjunga i en kör eller liknande verksamhet för att få vänner att umgås med.

bard